Honička v Sušici! Zdrogovaný muž na motorce ujížděl policii

SUŠICE – Včera po půlnoci v Nádražní ulici chtěla policejní hlídka zkontrolovat tudy projíždějícího motorkáře. Ten však odmítl zastavit a ujížděl dál po cyklostezce u řeky Otavy a po Nábřeží J. Seitze.

Muž na na zvukové znamení k zastavení nereagoval a pokračoval ujížděl dál ke křižovatce ulic Nábřeží J. Seitze a Palackého, kde z motorky spadl. Policisté řidiče zkontrolovali a zjistili totožnost pětadvacetiletého muže z obce u Nýrska. Dalším šetřením se ukázalo, že má uložen zákaz činnosti řízení motorových vozidel od poloviny měsíce března 2022 na dobu tří let. Na místo se dostavili i strážníci městské policie, kteří spolupracovali s policisty při dalších úkonech. Na výzvu se muž podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na konopí i amfetamin a metamfetamin.

Řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření i odběrům biologických materiálů. Motorka značky Yamaha, na kterém řidič jel, byla bez registrační značky. „Muž měl u sebe batoh s různými věcmi a zbožím a policisté pojali podezření, že se jedná o věci odcizené. Ráno policisté zjišťovali, v jakém obchodě pachatel zboží odcizil a bylo potvrzeno, že předcházející den po jednadvacáté hodině muž věci ukradl v obchodě na ulici Hrádecká. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž je podezřelý i ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu,“ sdělila mluvčí policie Dana Ladmanová.