Je rozhodnuto, knihovna se bude stěhovat

TRUTNOVSKO – Zastupitelé mají v plánu oživit náměstí a přesunout sem místní knihovnu, kam ročně zavítá okolo čtyřiceti tisíc návštěvníků. V úmyslu mají také rekonstrukci sousední budovy včetně zahrady.

Vzhledem k tomu, že prostory v Tylově ulici ve Dvoře Králové nad Labem nejsou pro městskou knihovnu Slavoj dostačující, začalo město před časem uvažovat o jejím přesunu. V úvahu připadala budova městské spořitelny na náměstí T. G. Masaryka, nyní o tom zastupitelé jednomyslně rozhodli. Slibují si od toho nejen zajištění bezbariérovosti, ale také oživení náměstí. Nyní budou zpracovány projekční práce, rekonstruovat by se měla i sousední budova. „Po rekonstrukci vedlejší budovy by se do prostor mohlo vrátit Mateřské centrum Žirafa. V případě propojení obou budov by tak mohly obě organizace vzájemně spolupracovat, občané by zase mohli využívat revitalizovanou zahradu ve vnitrobloku,“ dodává za město Miroslava Kameníková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.