Šedesátiletý šofér Škodovky zahynul při čelním střetu s dodávkou Peugeot

NÁCHODSKO – K tragické dopravní nehodě došlo toto úterý, krátce po půl jedenácté dopolední, na silnici č. I/33 mezi sjezdem z dálnice D11 a Jaroměří, na úrovni Jezbin. Řidič dodávky se při bouračce těžce zranil. Policie hledá svědky nehody.

Na místě zasahující profesionální hasiči z Jaroměře a obou královéhradeckých stanic z převrácené dodávky vyprostili pomocí hydraulického zařízení 44letého řidiče dodávky. Poté byl muž s těžkým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Silnice byla v místě přes pět hodin uzavřena.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Z dodávky musel být odčerpán zbytek pohonných hmot v objemu asi 60 litrů, velitel zásahu povolal technický automobil chemický ze stanice Náchod. Hasiči pak provedli základní úklid vozovky. Jako poslední ukončila svůj zásah jednotka HZS z Jaroměře, a to kolem 14. hodiny,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při objasnění okolností nehody. „Pokud jste v danou dobu jeli kolem a byli jste svědky tragické dopravní nehody, máte ve svém automobilu nainstalovanou palubní kameru, nebo máte jakékoli informace, které by nám mohly pomoci, obraťte se na bezplatnou linku 158 nebo na Dopravní inspektorát policie Náchod na telefonním čísle 974 534 250,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

foto: Policie ČR
foto: Policie ČR
foto: HZS Královéhradeckého kraje