V Karviné tento týden otvírají sběrné místo nábytku a spotřebičů pro Ukrajince

KARVINÁ – Většina měst a obcí v České republice řeší v těchto týdnech nejrůznější formy pomoci lidem prchajícím z Ukrajiny. Ti potřebují najít velmi rychle přístřeší. Součástí zajištění přijatelných životních podmínek je také vybavení obydlí nábytkem a spotřebiči. A právě sběrné místo nábytku a elektrospotřebičů nyní najdete nově v Karviné.

Karvinské sběrné místo zahajuje provoz už zítra, to je ve čtvrtek 24. března ve 14,00 hodin. Občané ho najdou v průmyslové hale na ulici Závodní. Provozní doba sběrného místa nábytku bude v úterý a čtvrtek od 14.00 do 18.00 hodin. Příjezd k hale je po ulicích Palackého a Tovární. (obrázek)

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Byty pro uprchlíky v Karviné připravila společnost Heimstaden. Sloužit by měly k dlouhodobějšímu pronájmu občanům z Ukrajiny. Tyto byty nejsou však vybaveny nábytkem a základními elektrospotřebiči. Právě proto se město obrátilo na občany s prosbou o pomoc.

„Občané i firmy sem mohou dovážet nový i použitý funkční nábytek, třeba postele, rošty, stoly, židle, komody, skříně, ale i matrace. Z elektrospotřebičů přivítáme funkční lednice, mikrovlnné trouby, televizory, radiopřijímače a také lampy a lustry,“ popisuje potřeby válečných uprchlíků mluvčí Karviné, Lukáš Hudeček.

Aktuálně je podmínkou pro přivezení věcí do sběrného místa jejich vyfocení a zaslání fotky s popiskem na email ukrajina@karvina.cz

„Následně budeme občany informovat, zda najdeme pro jejich nábytek využití. V případě objemnějšího nábytku jsme schopni po domluvě zajistit dopravu,“ řekl ještě tiskový mluvčí města.