Ve Strakonicích se objevují na veřejných místech torza mrtvých zvířat

STRAKONICE – Od začátku roku se ve městě začala objevovat na veřejných místech torza mrtvých zvířat nebo jejich vnitřnosti. Letos už jde o několikátý případ. O případech informovala tisková mluvčí městské policie ve Strakonicích Jaroslava Krejčová.

Například v lednu někdo odložil pytel se zbytky srny u popelnic v Zahradní ulici, mrtvou srnu, odloženou u kompresoru na vzduch nahlásili také z benzinové čerpací stanice u nádraží. První březnový den byli strážníci povoláni k cyklostezce u Hajské. „Naskytl se jim pohled mnohem hororovější než u zmíněných lednových zásahů. Nejednalo se však o vyvrhnutou srnu, jak popsala oznamovatelka. Kdosi mdlé mysli, možná pytlák, tu odložil kůže a vnitřnosti ze dvou jelenů a ze tří divočáků,“ popsala Krejčová. O odstranění byl požádán předseda modlešovického mysliveckého spolku. Ten dodal, že v honitbě, ani v těch okolních, žádní jeleni nejsou. Drzost a jednoduchost pachatele nemá obdoby.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

A ještě jeden případ stejného ražení, který vzbudil velkou pozornost Strakonických poslední únorový den dopoledne. Nález zbytků těla se střevy uprostřed řeky Otavy, konkrétně pod mostem Jana Palacha, zkoumali policisté ze státní policie. „V pondělí 28. února upoutala hladina řeky zrak muže, který se procházel po břehu Otavy. Uprostřed koryta ho totiž zaujalo něco zachyceného za kámen, co na dálku připomínalo torzo těla, části oděvů a vnitřnosti. Informaci proto oznámil na linku 158. Na místo se dostavil také kriminalistický technik, který nález v řece prozkoumal. V těsné blízkosti určil, že by se mohlo jednat o ostatky nějakého zvířete, neboť viděl vnitřnosti, ale částečně také srst. Nález zadokumentoval a na místo povolal strakonické profesionální hasiče. Ti ostatky vylovili a převezli na veterinární stanici. Veterinář určil, že se jedná o vnitřnosti zvířete, kozy nebo ovce, a nález zajistil k následné likvidaci,“ sdělila mluvčí městských strážníků.