Nepoučitelní senioři pálili trávu na Brněnsku, pro jednoho letěl vrtulník, další zahynul

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Ve středu za dopoledne evidovali hasiči osm požárů porostů. V jednom případě se dokonce popálil senior v Jiříkovicích na Brněnsku a byl letecky transportován do nemocnice.

Jen ve středu do oběda hasiči likvidovali osm požárů porostů. Upozorňují dlouhodobě na rizika spojená s tradičním jarním pálení biodpadu na zahrádkách a dalších plochách, do kterého se pouštějí hlavně starší lidé. Výstrahy se však často míjí účinkem. Středeční požár trávy v Jiříkovicích na Brněnsku málem skončil tragicky. Těžce se při něm popálil důchodce. Do nemocnice ho transportoval vrtulník. Jak jsme uvedli v článku, nedávno dopadl v Sokolnicích takový požár tragicky, po uhašení našli hasiči ve spáleništi mrtvolu staršího muže. „Dbejte opatrnosti při pálení biologického odpadu! Porosty jsou suché a oheň se snadno a rychle šíří,“ varoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.