Rožnovský benefiční koncert vynesl 40 tisíc, peníze pomůžou uprchlíkům

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V sobotu proběhl benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje na transparentní účet radnice. Peníze poté využijí pro uprchlíky, kteří pobývají ve městě.

Po skončení Josefského jarmarku se na pódiu vystřídali muzikanti z Rožnova a okolí, například Věrka Faldýnová, Patt Berry, Celine Bossu s Jiřím Krumpochem, Lukáš Španihel a cimbálové muziky Adamáš a Ptakustik. Všichni vystoupili bez nároku na honorář, podařilo se vybrat téměř 40 tisíc korun, které budou použity na zajištění materiální pomoci uprchlíků z Ukrajiny, kteří pobývají v Rožnově.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Město již má transparentní účet vytvořen, čekáme jen na schválení o konání veřejné sbírky ze strany Zlínského kraje, které je legislativně nutné. Má se tak stát během příštích dní a my ihned číslo sbírkového účtu rádi zveřejníme. Přispět mohou občané i firmy jakoukoliv částkou. Všem, kteří se rozhodnou tak učinit, děkujeme,“ řekla Lenka Pavelková, tajemnice Městského úřadu Rožnov.  V plánu jsou také další benefiční akce, včetně divadelních představení a promítání filmů pro ukrajinské děti.