V Ostravě vzniká studijní obor stomatologie, přispějí na něj město i kraj

OSTRAVA – V reakci na nedostatek zubních lékařů se v Ostravě začal připravovat nový studijní obor pro stomatology. Ostravská univerzita již podnikla první kroky, aby pro výuku zubního lékařství získala akreditaci.

„S přípravami oboru stomatologie jsme začali už loni. Letos v lednu jsme odevzdali akreditační spis, který prochází hodnocením, například Ministerstvem zdravotnictví,“ uvedl děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity, Rastislav Maďar.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ostravská univerzita by ráda docílila toho, aby první studenti nastoupili ke studiu zubního lékařství už letos v září. „Jedná se o složitý proces. Za úspěch budeme považovat i otevření oboru o rok později, tedy v září 2023,“ doplnil ještě Maďar.

Celkové náklady na vybudování základního zázemí a přípravu výuky jsou odhadovány na více než 40 milionů korun. Univerzitu však v jejích plánech významně finančně podporují Moravskoslezský kraj i Město Ostrava.

Moravskoslezský kraj Ostravské univerzitě přispěje na nový studijní obor 14,3 milionu korun. Stejnou částkou projekt podpoří ze svého rozpočtu také statutární město Ostrava.