Ve třech černopolských ulicích proběhne výměna vodovodu a kanalizace

BRNO – Nevyhovující stav starého vodovodu a kanalizace v ulicích Krkoškova, Zátiší a v části Fügnerovy si vyžádá stavební práce. Ty započnou v listopadu a potrvají rok.

„Cílem stavby je zlepšení nevyhovujícího stavu kanalizace a vodovodu. Provedenou rekonstrukcí dojde ke zlepšení odtokových poměrů v kanalizaci a zlepšení stavu zásobování pitnou vodou v dané lokalitě,“ informuje primátorka města Brna Markéta Vaňková. Nejdůležitější je výměna v ulici Krkoškova, kde je vodovodní řád z roku 1912 a v případě poruchy by mohl ohrozit zásobování pitnou vodou v Brně. Kromě toho se zde také vymění plynovod a kabely operátorů. Vzniknou nové chodníky, opraví se silnice, vysadí nová zeleň, vybuduje pítko a mobiliář. Další práce budou probíhat v ulicích Zátiší a mezi Krkoškovou a Merhautovou. Celková částka za rekonstrukci se vyšplhá na téměř 127 milionů a práce potrvají 49 týdnů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.