Zloděj, který si z výstavy v Jihlavě odnesl třicet modelů, se sám udal na policii

JIHLAVA – Nečekané rozuzlení mělo pátrání po zloději, který o víkendu ukradl v Jihlavě přes třicet vystavených modelů. Policisté mu již byli na stopě, když se jim sám přihlásil. Třiačtyřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu krádeže a v případě obvinění může skončit až na dva roky za mřížemi.

Mezi návštěvníky výstavy, která se konala v sobotu 19. března v Jihlavě, byl i muž s nekalými úmysly. Díky ruchu, který u stánků panoval, se mu postupně podařilo ukrást více než tři desítky krabic s různými modely vojenské a bojové techniky. „U prodejních stánků využíval situace, kdy zde byl větší počet lidí, nepozorovaně potom krabice bral a odnášel. Podezřelé chování muže nakonec zaznamenal jeden z prodávajících a pachatel výstavu spěšně opustil,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Když prodávající zjistil, co se stalo, neprodleně kontaktoval policii. Policisté se podezřelému muži vzápětí dostali na stopu. „Zjistili také skutečný rozsah krádeže, který se týkal i dalších prodejních stánků, a celkovou škodu, která se nakonec pohybuje kolem třiceti tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Všechny nitky směřovaly k rozuzlení případu, stačilo málo a podezřelého muže zadrželi policisté. Ten je ale nakonec předešel, na začátku týdne se sám přihlásil na policejní služebně. „Podezřelým z krádeže je třiačtyřicetiletý muž. Odcizené modely vydal a zajistili jsme je,“ sdělil vedoucí obvodního oddělení Radim Novák s tím, že modely se tak budou moci nyní vrátit zpět jejich majitelům.

Za uvedený trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.