Na dálnici D46 začne 2. etapa stavby mimoúrovňové křižovatky Drysice

VYŠKOV – Od 4. dubna bude uzavřena dálnice D46 ve směru Olomouc – Brno. Silničáři začnou pracovat na 2. etapě stavby mimoúrovňové křižovatky Drysice na dálnici D46. Podrobnosti najdete zde.

Už začátkem dubna obnoví Ředitelství silnic a dálnic práce na stavbě mimoúrovňové křižovatky Drysice na dálnici D46, jejímž cílem je zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Silničáři se přesunou na druhou polovinu stavby ve směru Olomouc – Brno a zahájí demolici mostu. Od 4. dubna bude uzavřena dálnice D46 ve směru Olomouc – Brno a provoz bude veden režimu 1+1 v protějším jízdním pásu, tedy na pravé již dokončené polovině ve směru na Olomouc.  V letošní stavební sezóně se bude pracovat na rozšíření druhé poloviny mostu ve směru Olomouc – Brno, na zárubních zdech pod mostem a podél rampy Drysice – Brno, dále proběhne například úprava silniční kanalizace, stavba opěrné zdi a protihlukové stěny ve směru Olomouc – Brno. Součástí stavby jsou přeložky kabelů i vegetační úpravy. „Dokončení prací předpokládáme na podzim 2022,“ napsalo Ředitelství silnic a dálnic Jihomoravského kraje na své stránce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.