V přístavišti v Otrokovicích vyroste nová odpočinková zóna

OTROKOVICE – Chvíli odpočinku v přístavišti na Baťově poskytne místním i turistům nově budovaná zóna u přilehlé páteřní cyklostezky. V druhé etapě v místě vznikne i informační centrum, občerstvení a sociální zázemí.

Jako první se v parku vystaví obloukové a kruhové chodníky, které jsou navrženy tak, aby nezasahovaly do kořenového systému vzrostlých stromů. „Na chodníky navazují pobytové zpevněné plochy ve tvaru kruhu nebo kruhových výsečí pro mobiliář.  Dominantním prvkem jsou velkokapacitní obloukové sedací lavice ze žulové podezdívky. Chodníky a kruhová plocha jsou navrženy z broušeného betonu, navazující odpočinkové plochy z drobné žulové mozaiky, která bude lemována dvojřádkem ze žulové kostky,“ popsal vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na odpočinkovou zónu naváže druhá etapa projektu, která počítá s vybudováním nové sestavy budov. Sem se přesune turistické informační centrum, oblíbené občerstvení i potřebné sociální zázemí. „Všechny tyto prvky v přístavišti byly. Nicméně každý samostatně, roztříštěně a bez koncepce. Soustředěním všeho pod jednu střechu celý prostor prokoukne a dostane novou ucelenou tvář. Věřím, že se stane oblíbenou zastávkou na této frekventované trati,“ uvedl otrokovický místostarosta Petr Ťopek.

Otrokovické přístaviště je místo, kterým v létě doslova proudí aktivní lidé. Významnému turistickému uzlu na rozhraní tří regionů ale doposud chybělo potřebné a důstojné zázemí. „V loňském roce jsme se rozhodli investovat přibližně 1,6 milionu korun, které by pomohly vytvořit příjemné místo pro odpočinek pro všechny, kdo do těchto míst zavítají. Využili jsme stávajícího parku a vzrostlých stromů, které v letních dnech vytvoří příjemný stín a vybízí tak k zastavení. Hlavním cílem bylo prostor kultivovat a umožnit jeho větší využití, ale zároveň udržet jeho přírodní charakter,“ přiblížila hlavní myšlenku projektu starostka Hana Večerková.