Vandal zničil na Zlínsku víc než stovku mladých ovocných stromů

ZLÍNSKO – Těžko pochopitelným případem vandalismu se od včerejška zabývají zlínští kriminalisté. Neznámý vandal tu bezohledně poničil 108 ovocných stromů, zejména trnek, kterým odřezal nebo poškodil koruny, případně i boční větve. Majitelům tím způsobil škodu za čtvrt milionu korun.

Přes 300 ovocných stromů majitelé zasadili před sedmi lety na oplocený pozemek za Slavičínem ve směru na Vrbětice. O všechny se pravidelně starali. „Naposledy byly všechny stromy v pořádku ve středu kolem patnácté hodiny, kdy odtud jeden z majitelů odcházel. Ve čtvrtek v deset hodin dopoledne, když na pozemek opět přišel, zjistil, že většina stromů je poškozených. Zavolal proto na policii,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. „Pokud má někdo z vás poznatky k osobě pachatele a mohl by tak policistům pomoci s jeho odhalením, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie 158,“ vyzvala Kozumplíková.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR