Zatoulaný bišonek se přišel ohlásit na ztráty a nálezy

BRNO – Štěně bišonka uteklo majiteli z kufru a dalo se na útěk. Poté si to zamířilo přímo na ztráty a nálezy, odkud už putovalo do náručí pána.

Muž šel do kufru pro peněženku, aby mohl zaplatit parkovné, když v nestřežené chvíli z něj vyskočil jeho pes a ztratil se majiteli z dohledu. Ten neváhal a zavolal rovnou do útulku městské policie a nahlásil veškeré informace o zvířeti. „Bišonek mezitím při pobíhání centrem města učinil znamenitou volbu a na Malinovského náměstí si to namířil do magistrátní budovy na oddělení ztrát a nálezů,“ s úsměvem popisuje tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Zaměstnankyně byly nejspíš zvyklé na ledasco, tak jen vzaly do rukou telefon a vytočily číslo útulku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Personál hned věděl, o jakého pejska se jedná a k úřední budově se vydal odchytář. Strážník poté předal zvíře majiteli na jihu Brna. Kromě citové hodnoty měl čistokrevný bišonek i velkou hodnotu finanční. Muž si psího puberťáka cenil přibližně na dvacet tisíc korun. U městské policie neměl majitel doteď žádný podobný záznam, a tak se případ obešel bez pokuty.