Měsíc autorského čtení se bude věnovat Ukrajině

BRNO – Radní projednávali dotaci na projekt Měsíc autorského čtení, mimořádná edice: Ukrajina 22, o kterou je požádala společnost Větrné mlýny. Představitelé města návrh posoudili a odsouhlasili.

„Předložený projekt nám bude chtít popsat konflikt na Ukrajině z jiné perspektivy, než jsme zvyklí. Zaměří se na rozhovory s dvaceti předními ukrajinskými autory, kteří stále pobývají v místě válečného konfliktu. Ti nám zprostředkují autentický vhled do situace, která v místě jejich života panuje,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dotace 410 tisíc poputuje na projekt, který probíhá od poloviny března do července a poskytne online rozhovory ukrajinistů. Měsíc autorského čtení je největší středoevropský literární festival, který vznikl v roce 2005 v Brně. Rozšířil se i do ukrajinského Lvova. Před sedmi lety přivítalo město 31 současných ukrajinských spisovatelů, kteří od té doby pravidelně na festival přijíždějí.