Na trasu Brno-Vídeň opět vyjedou cyklobusy

BRNO – Hojně využívanou službu cyklobusů, které dovezou cyklisty na různá místa Moravy i Rakouska, podpoří Brno dotací 100 tisíc korun.

Dobrovolný svazek obcí Cyklistická stezka Brno-Vídeň, která se stará o budování a provozování cyklistického propojení mezi moravskou a rakouskou metropolí, požádal Brno o dotaci.  „V současné době se od dubna do října letošního roku plánuje 8 výjezdů cyklobusů. Jejich provoz čtvrtým rokem zajišťuje svazek obcí ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna. Mám radost, že je tato služba mezi lidmi oblíbená,“ uvedl předseda svazku a radní Tomáš Chvátal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pro rezervaci místa stačí navštívit webové stránky, skutečný počet výjezdů se bude odvíjet od zájmu cyklistů. Cyklobusy jsou vypravovány z Brna do různých míst na jihu Moravy (Hevlín, Hrušovany nad Jevišovkou nebo Nový Přerov) a v rakouském příhraničí (Laa a. d. Thaya, Mistelbach, Vídeň apod.).

Plánované termíny odjezdu cyklobusů z Brna v roce 2022:
23. 4. Hevlín
21. 5. Velké Pavlovice
4. 6. Strážnice
11. 6. Valtice
25. 6. Laa a/T/Nový Přerov
23. 7. Mistelbach
27. 8. Vídeň
17. 9. Znojmo