Opilý motorkář dostal smyk a spadl na silnici, spolujezdkyně v sajdkáře jela dál

MOHELNICKO – Vrtulník i sanitka zasahovali včera odpoledne u dopravní nehody motorkáře na Mohelnicku. Jedenačtyřicetiletý motorkář dostal po projetí zatáčky smyk, jeho dvaapadesátiletá spolujezdkyně pokračovala v sajdkáře v jízdě. Při dechové zkoušce motorkář nadýchal, podle úrovně alkoholu v dechu už nebyl schopen bezpečně řídit vozidlo.

Vrtulník i sanitka zasahovaly včera u dopravní nehody motorkáře u Dlouhé Vsi na Mohelnicku. V odpoledních hodinách jel 41letý muž na motorce Ural M63 ve směru od Maletína na Hynčinu. Po projetí zatáčkou dostal smyk a spadl na silnici. Motorka se sajdkárou a 52letou spolujezdkyní pokračovala v jízdě dál. Vyjela mimo silnici a převrátila se. Při nehodě se zranil řidič i jeho spolujezdkyně. „Ještě před tím, než byl řidič letecky transportován do nemocnice, provedli u něj policisté orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 1,38 ‰ alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Nyní má  řidič na krku paragrafy a je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.