Poslechněte si humorné legendy o Brně s čertovským vypravěčem v divadle Reduta

Divadlo Reduta vám nabízí činohru Brněnské pověsti. Láká k návštěvě děti, dospělé i všechny ty, kteří se rádi prochází městem a objevují jeho tajná místa. S čertovským vypravěčem vás čeká tajuplné i humorné představení plné zajímavých informací o brněnských legendách.

Dozvíte se třeba, proč se Brno nazývá Brno, nebo že obyvatele městské části Líšeň kdysi ohrožoval strašlivý drak. Také si poslechnete pověst o šikovném truhláři, který dokázal během jediného dne vyrobit kolo a dopravit ho z jihomoravské Lednice až do Brna, či zjistíte, co všechno se může stát, když se za deštivého odpoledne setkají v brněnském hostinci tři pocestní, kteří už leccos zažili a mají chuť vyprávět… A že v tom bude ještě i nějaká čertovina, na to můžete vzít jed!

Neváhejte a přijďte i s dětmi do Divadla Reduta, jež je součástí Národního divadla v Brně a sídlí na Zelném trhu. Představení můžete zhlédnout 3. dubna a 8. května 2022. Inscenace je vhodná pro děti od 6 let, vstupenky lze zakoupit na stránkách Národního divadla Brno.