Silničáři zahájili opravu mostu u Radňovic na Žďársku, řidiče čeká omezení

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Několikaměsíční oprava dnes započala na mostě přes Slavonický potok u Radňovic na Žďársku. Provoz na silnici budou po dobu oprav řídit semafory, řidiči tak musí počítat s jeho zpomalením.

V průběhu víkendu proběhlo kácení mimolesní zeleně a od pondělí 28. března začaly práce na mostě samotném. „Jako první přijde na řadu odstranění zábradlí, římsy a vozovkového souvrství. Poté bude odstraněn vyrovnávací beton až na horní povrch nosné konstrukce. Následně navážou zemní práce v přechodových oblastech mostu,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Práce jsou naplánovány za provozu, probíhat budou vždy na jedné polovině. Doprava v druhém jízdním pruhu bude řízena kyvadlově světelnou signalizací. Do provozu by měl být most uveden za čtyři měsíce.

Most na silnici I/19 přes Slavonický potok stojí od roku 1954, v roce 1977 byl rozšířen, ale v posledních letech již nesplňoval podmínky pro bezpečnost a plynulost.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR