Těžká nehoda na Prachaticku si vyžádala šest zraněných osob

PRACHATICKO – Dopravní policisté vyjížděli v neděli po třiadvacáté hodině k dopravní nehodě. Došlo k ní u Hracholusk na Prachaticku. Řidič osobního automobilu zde podle informací policie nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění zatáčky vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. Zranilo se šest lidí.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy číslo 145 ve směru jízdy z Netolic do Prachatic. „Z dopravní nehody je podezřelý řidič osobního vozidla VW Touran, který nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavebně technickému stavu pozemní komunikace, následkem čehož vyjel po projetí mírně levotočivé zatáčky ze svého jízdního pruhu vpravo mimo vozovku, kde narazil pravou částí vozidla do vzrostlého stromu,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve vozidle cestovalo šest lidí, kteří utrpěly různá zranění, z nichž nejméně tři těžká a dvě středně těžká. Dvě osoby skončily po dopravní nehodě v bezvědomí, včetně řidiče. „Dechová zkouška proto nemohla být provedena a možné ovlivnění řidiče alkoholem zůstává v šetření policistů,“ doplnila Joklová.

Nehoda u Hracholusk na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

Případ si převzali prachatičtí kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení ve věci těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.