U dvanácti bouraček bylo zapotřebí hasičů, na jedno z míst musel záchranářský vrtulník

KRÁLOVÉHRADECKO – Střety osobních aut, vozidlo, které se přetočilo přes střechu, nebo motorkář, který zůstal po nehodě zaklíněný v roští. Od uplynulého pátku do neděle měli hasiči plné ruce práce, bohužel došlo také k několika zraněním.

Na Hradecku se staly dvě bouračky. V pátek těsně před půl jedenáctou se v královéhradecké metropoli na Vančurově náměstí střetla dvě osobní auta. Naštěstí se nikdo nezranil. Místní profesionální hasiči z centrální stanice zajistili místo nehody a uklidili její následky.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I k další dopravní nehodě došlo v Hradci Králové, tentokrát v sobotu, krátce před sedmou hodinou ranní. Na křižovatce ulice Sokolská a Hradecká došlo ke střetu osobního a nákladního auta. Profesionální hasiči z centrální stanice uvolnili křižovatku, zasypali uniklé pohonné hmoty a postarali se o úklid silnice.

Na Jičínsku bylo hasičů zapotřebí také u dvou dopravních nehod, obě se staly v pátek. K první z nich došlo krátce před šestou hodinou ranní v obci Bukvice. „Jičínská profesionální jednotka zabezpečila místo dopravní nehody osobního vozidla, které se mělo převrátit přes střechu. Jedné zraněné osobě byla poskytnuta první předlékařská pomoc, dále byla předána do péče ZZS,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Jednotka se poté postarala o úklid vozovky.

Krátce po desáté hodině dopolední došlo v Úlibicích na silnici č. 35 ke střetu osobního auta, náklaďáku a dodávky. Sinice byla zpočátku neprůjezdná. Na místě museli zasahovat profesionální hasiči z Jičína. Jeden zraněný skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotce se po chvíli podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh a společně s policisty usměrňovala v místě dopravu. Kolem poledne byl provoz na silnici plně obnoven.

Na Rychnovsku se bouralo třikrát. V pátek těsně před čtvrtou hodinou odpolední se v Pěčíně střetla dvě osobní auta. Naštěstí se nikdo nezranil. Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách zabezpečili vozidla proti požáru a postarali se o úklid vozovky.

V sobotu, krátce před desátou hodinou dopolední, se v Mastech střetlo osobní auto s motorkou. Při nehodě se jeden člověk zranil a byl v péči záchranářů. Dobrušští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka ze Solnice zabezpečili místo nehody, zlikvidovali uniklé pohonné hmoty a na závěr provedli úklid silnice.

V neděli, minutu po třetí hodině odpolední, v Šachově boural motorkář na silnici č. 317 a skončil zaklíněný v roští u silnice. „Hasiči ho pomohli pomocí páteřní desky vyprostit, dále zajistili místo dopravní nehody. Zraněnou osobu měla v péči posádka ZZS, do nemocnice ji transportoval vrtulník letecké záchranné služby,“ říká k zásahu mluvčí. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku.

Na Trutnovsku bylo zapotřebí hasičů u pěti bouraček, ke všem došlo v pátek. První z nich se stala těsně před desátou hodinou dopolední v Trutnově v Polské ulici. Zde havarovalo osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění. Místní profesionální hasiči zajistili místo události a zkontrolovali, jestli nedochází k úniku pohonných hmot. Na místě spolupracovali s městskou policií.

Opět v Trutnově, tentokrát krátce před jedenáctou hodinou dopolední, došlo v Husitské ulici ke střetu dvou osobních aut. Trutnovští profesionální hasiči se postarali o úklid vozovky.

Krátce po poledni bylo zapotřebí dvou jednotek hasičů u havárie dodávky v Peci pod Sněžkou, která sjela ze silnice a hrozil její pád do řeky. Profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka vytáhli dodávku pomocí navijáku.

Ve Vrchlabí, těsně před půl druhou odpolední, v ulici Komenského došlo ke střetu dvou osobních aut. Naštěstí se nikdo nezranil. Místní profesionální jednotka zajistila místo nehody.

Krátce po sedmé hodině večerní došlo v Trutnově v Polské ulici ke střetu multikáry a dodávky. Trutnovští profesionální hasiči uklidili následky nehody.