Nejlepší zvolení učitelé a ředitelé škol si převzali v divadle ocenění

PARDUBICE – Při příležitosti Dne učitelů došlo ve Východočeském divadle v Pardubicích k ocenění nejlepších pedagogů za rok 2021. Celkem dvacet sedm učitelů a tři ředitelé z různých školských zařízení ve městě dostalo certifikát.

„Za svou snahu a píli bylo za loňský rok na ocenění nominováno celkem 27 pedagogů, kteří si u pátečního večera odnesli pamětní certifikát a kytici. Na sedm vybraných pak čekala ještě finanční odměna, kterou obdrželi také tři nejlepší ředitelé,“ řekl mluvčí města Radim Jelínek. V kategorii Cena náměstka si převzal ocenění vedoucí oddělení vědy a techniky DDM Alfa a Hvězdárny barona Artura Krause Petr Komárek. Tradice oceňování pedagogů je každoročně spojena s divadelním představením. Východočeské divadlo tak i letos doslova praskalo ve švech.

Návrhy na ocenění nejlepší pedagog podávají vždy ředitelé z pardubických základních škol, mateřských škol, základních uměleckých škol a domů dětí a mládeže. Ty pak posuzuje Komise pro výchovu a vzdělávání při Radě města Pardubic. Odbor školství, kultury a sportu posuzuje zase udělení ocenění pro ředitele. Návrhy pak ve finále projednává Rada města Pardubic.