Nový parkovací dům i nová místa k zaparkování. V Šumperku se bude už letos lépe parkovat

ŠUMPERK – Už letos by se mělo dát v Šumperku snadněji zaparkovat. Stejně jako ve většině měst, parkovací místa v Šumperku citelně scházejí. Město proto hodlá investovat desítky milionů korun do zlepšení dopravní infrastruktury, především do budování nových parkovacích míst.

V letošním roce by měla odstartovat výstavba parkovacího domu v Gagarinově ulici, v rozpočtu je vyčleněno na tento projekt více než dvacet milionů korun. Situace s parkováním by se měla brzy zlepšit u úřadovny v Jesenické ulici, pracuje se také na rozšíření parkovacích ploch v rekreačním areálu na Benátkách. „V plánu jsou rekonstrukce ulic Nemocniční a Wolkerovy, letos do těchto lokalit poputuje téměř deset milionů korun,“ uvedla dále mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tímto však výčet investic do dopravní infrastruktury zdaleka nekončí. Bezmála padesát milionů korun zamíří do budování infrastruktury v průmyslové zóně. Ke zvýšení bezpečnosti pohybu obyvatel by měla přispět oprava mostu a propustku v Temenici, jde o investici přesahující deset milionů korun, další dva miliony korun bude stát projekt nového signalizačního zařízení v Jesenické ulici, která je jednou z nejdůležitějších tepen v Šumperku