Pionýrská louka by se konečně mohla dočkat oprav

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice začala jednat se Zlínským krajem o budoucnosti Pionýrské louky, kterou dosud využívá hejtmanstvím zřizovaná střední škola. Prostor v těsné blízkosti Podzámecké zahrady je bohužel v tristním stavu a zasloužil by si rekonstrukci.

Rada Kroměříže navrhla kraji hned několik řešení. „Chce jednat o možnosti bezúplatného převodu či prodeje areálu do majetku města Kroměříže, případně navrhuje dlouhodobý pronájem městu Kroměříži, nebo by mohla být uzavřena dohoda o způsobu rekonstrukce areálu,“ přiblížil mluvčí města Jan Vondrášek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Areál Pionýrské louky včetně vybavení a jednotlivých hřišť už opravy zoufale potřebuje. „Je zanedbaný a v posledních letech tu neproběhly žádné úpravy ani vylepšení. I přes neutěšený stav jej využívají kroměřížské školy a někteří sportovci. Mělo by tedy být a je naším zájmem zrekonstruovat jej tak, aby mohl být plnohodnotně a bezpečně navštěvován a užíván,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Po rekonstrukci Pionýrské louky a jejího zázemí by areál mohli sportovci i návštěvníci lépe využívat. „Dopoledne by jej nadále užívaly střední školy jako venkovní školní sportoviště, v odpoledních hodinách pak sportovní kluby a oddíly, které budou mít zájem, a také veřejnost jako volnočasový prostor,“ nastínil Holík.

Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž