Ukrajinské děti si mohou v Praze zdarma zasportovat

PRAHA – Pražské sportovní organizace spustily projekt tréninků pro děti z Ukrajiny. Ty díky štědré pomoci mohou pokračovat ve svém oblíbeném sportu nebo si vyzkoušet nový.

Ukrajinští rodiče i děti se mohou podívat na web Praha sportovní, kde kluby nabízejí na platformě Sportovní tréninky pro děti z Ukrajiny sportovní vyžití a popisují, jakou formou se děti mohou zapojit. Vše je uvedeno v ukrajinštině, aby se cizinci na webu lépe orientovali. Na stránkách se dozvědí o rozdělení do věkových kategorií nebo termíny tréninků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Především usilujeme, aby se tady děti adaptovaly a zapomněly na extrémní situaci, která v jejich zemi teď panuje a negativně ovlivňuje jejich psychický stav,“ sdělil radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Do pražského projektu se zatím zapojily oddíly basketbalové, fotbalové, florbalové, dále pak házené a bojových umění či taneční. Většina klubů nabízí tréninky i zapůjčení vybavení zdarma, děti si mohou přinést jen sportovní oblečení a obuv.

Další kluby, které chtějí zapojit do svých aktivit ukrajinské děti, se mohou stále přihlašovat, čímž se možnosti výběru sportu stanou ucelenější.