Hlavní město spustilo nový dopravní web Praha jede

PRAHA – Zájemci o dopravní informace v hlavní metropoli mají k dispozici nové internetové stránky. Web Praha jede nabízí ucelené informace jak o MHD, automobilové dopravě, pěší a cyklistice. Zajímavostí jsou i pohledy do zákulisí včetně rozhovorů s lidmi, kteří pro Prahu pracují či dlouhodobé vize, kam směřuje dopravní infrastruktura metropole.

„Nabídneme kvalitní informační servis, který bude ale zároveň zajímavým čtením. Doprava v hlavním městě prochází výrazným rozvojem. Město investuje vysoké částky do dopravní infrastruktury. Pražané budou mít jedno místo, kam si chodit pro zajímavé a čtivé informace o tom, co se v dopravě děje a chystá,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

 Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Čtenáři se díky webu dozví o všech podstatných a zajímavých událostech v pražské dopravě. Třeba o zahájení či dokončení významných dopravních staveb. Těch je v současné době mimořádné množství, například rekonstrukce Barrandovského mostu, stavba metra D, prodlužování tramvajových tratí, stavba nových tramvajových tratí, mostů nebo obnova trolejbusové dopravy. K dispozici bude i přehledné grafické znázornění stavebního vývoje v čase.

Na webu se představí i lidé, kteří se v médiích obvykle neobjevují, ale díky jejichž práci se Praha rozvíjí a posouvá do 21. století. Patří k nim například geologové ze stavby metra D využívající nejmodernější razící technologie v náročném geologickém prostředí Prahy 4, lidé vytvářející jízdní řády, řidiči autobusů, zaměstnanci investičního odboru, pod jejichž dohledem vznikají důležité stavby a další.

K vidění bude i architektura či dopravní technologie, které jsou skryty před zraky cestujících. Web navíc představí různé historické momenty a výročí, ale bude se věnovat i vizím a plánům do budoucna.