Na sjezdovce se srazili dva lyžaři, jeden z nich nepřežil

TRUTNOVSKO – Policisté hledají svědky tragické události, ke které došlo toto pondělí ve Špindlerově Mlýně. Ve skiareálu Svatý Petr ve spodní části červené sjezdovky jeden lyžař přišel o život a druhý skončil v nemocnici.

Úraz Horské službě nahlásil krátce po jedenácté hodině pracovník skiareálu. Na místo okamžitě spěchali dva záchranáři sloužící na služebně na Pláních také dva jejich kolegové ze Špindlerova Mlýna.  „Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se u obou lyžařů jedná o vážná zranění a jeden z nich, muž polské národnosti, se nachází v bezvědomí a přítomný zaměstnanec areálu u něho provádí resuscitaci,“ řekl zasahující člen Horské služby Krkonoše Jan Král.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Horští záchranáři nasadili 50letému cizinci automatizovaný externí defibrilátor a napojili ho na kyslík, poté prováděli resuscitaci až do příletu vrtulníku liberecké Letecké záchranné služby. Lékař společně s leteckým záchranářem byli vysazeni co nejblíže k místu události a okamžitě si zraněného muže převzali do své péče. Přes veškerou pomoc se muži bohužel nepodařilo zachránit život a svým zraněním podlehl. „Druhý, též padesátiletý, lyžař byl záchranáři zafixován krčním límcem a vakuovou matrací a poté transportován sanitou Rychlé zdravotnické pomoci do vrchlabské nemocnice s bolestí zad a krvácejícími poraněními v obličeji,“ sdělil náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Policisté žádají veřejnost o pomoc. „Střet lyžařů šetří trutnovští kriminalisté a potřebovali by od případných svědků objasnit, jak ke srážce došlo. Pokud máte k této smutné události důležité informace, tak prosím kontaktujte policisty na tísňové lince 158,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.