Střet chodce a elektrické koloběžky na cyklostezce u Bzence měl vážné následky

HODONÍN – Víkendová dopravní nehoda na cyklostezce v Bzenci ukázala, že velmi vážné následky může mít i střet účastníků provozu jinde než na silnici.

Ohleduplnost a dodržování alespoň základních pravidel je nezbytné pro bezpečný pohyb nejen na silnicích, ale i na stezkách pro chodce a cyklisty. V neděli odpoledne jela po společné stezce pro chodce a cyklisty dvacetiletá žena na své elektrické koloběžce. Ve stejném směru se po stezce procházely dvě ženy. Koloběžkářka mezi nimi chtěla projet, neodhadla však rychlost ani potřebný prostor a jednu z žen srazila. Po střetu obě upadly na zem. Pro chodkyni má nehoda bohužel vážné zdravotní následky. Skončila v nemocnici a její komplikované zranění nohy se bude ještě dlouho léčit. „Problémy čekají i ženu na koloběžce, která je pro nehodu podezřelá z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.