VIDEO: Děsil zákazníky v Brně zbraní. Policisté zakročili se samopaly ve vestách

BRNO – V pondělí odpoledne si vybral osmačtyřicetiletý Brňan zaplněnou kavárnu v centru Brna, kde manipuloval se zbraní a navíc hlásal nevhodné poznámky o nedalekém válečném konfliktu. Přivolaní policisté proto zasahovali v neprůstřelných vestách se samopaly.

Zákazníci v brněnské kavárně si povšimli nabité pistole muže, který vykřikoval nevhodné hlášky o válce na Ukrajině. Vše bylo navíc umocněno tím, že muž se zbraní za pasem byl opilý, což policistům potvrdila provedená dechová zkouška. Ukázala přes dvě promile alkoholu. Do kavárny vyrazily prvosledové hlídky, které jsou na podobné zákroky proti potenciálně nebezpečným pachatelům vyzbrojeny. Pohotově zakročily jen za pár minut od nahlášení incidentu. Po rychlé policejní akci za použití donucovacích prostředků skončil opilý muž odzbrojený a v poutech. „Až později policisté zjistili, že se jedná jen o zbraň plynovou. To ale v době zákroku samozřejmě vědět nemohli a postupovali tak vůči němu jako proti ozbrojenému pachateli. Ten z celé nepříjemné události vyvázl jen s odřeným čelem. Zpacifikovaného muže policisté eskortovali do policejní cely. Bude se muset za své nezodpovědné chování zodpovídat před správním orgánem,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Podobné (plynové, expanzní, znehodnocené a airsoftové) zbraně patří do kategorie D. Zbraň této kategorie může mít člověk starší 18 let, způsobilý k právním úkonům. Nemusí být držitelem zbrojního průkazu. „Tyto zbraně se nesmí na veřejnosti nosit viditelně a při manipulaci s nimi nesmí být její majitel například pod vlivem alkoholu, návykových látek nebo léků,“ doplnil Petr Vala.