Byl za volantem s téměř 3,5 promile a ještě vyhrožoval bombou

HRADECKO – Dvě policejní hlídky musely vyrazit po přijatém oznámení na tísňové lince 158 ke hřbitovu do Bydžovské Lhotky. Zde měl sedět v zaparkovaném autě evidentně opilý řidič, který hrozil, že má u sebe bombu.

K události došlo toto pondělí v podvečerních hodinách. První hlídka vyzvala šoféra, aby vystoupil z vodidla, ten místo toho popojel několik desítek metrů. „Druhá hlídka policistů díky místní znalosti v řidiči poznala člověka, s kterým již měla v minulosti dočinění ohledně alkoholu,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová. Jelikož 41letý muž i přes opakované výzvy odmítal auto opustit, museli policisté použít donucovacích prostředků. Muže z auta vytáhli a podrobili ho dechové zkoušce. Ta ukázala výsledek téměř 3,5 promile alkoholu v dechu. Policisté převezli hříšníka na záchytku k vystřízlivění.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poté na místo přispěchal pyrotechnik i psovod se psem na vyhledávání výbušnin. Žádná bomba naštěstí nebyla ve vozidle ani v blízkém okolí nalezena. Provinilce čeká obvinění za řízení pod vlivem alkoholu, za což mu hrozí pokuta, zákaz řízení, nebo až roční pobyt za mřížemi.