Dnešek na železnici: V Zašové smetl vlak auto, ve Vsetíně zas jiný zavadil o bagr

VSETÍNSKO – Hned dvě nehody se dnes odehrály na železnici na Vsetínsku. Jeden střet přinesl pouze materiální škody, druhý však zaplatila zdravím řidička, která po srážce s vlakem skončila v nemocnici.

K havárii osobního auta a vlaku došlo krátce před sedmou ranní v Zašové. „Po střetu zůstala žena v autě zaklíněna. Na pomoc přijeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a hasiči města Rožnov pod Radhoštěm. Řidičku po vyproštění transportovali do sanitního vozu a předali posádce zdravotnické záchranné služby,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve vlaku cestovalo 10 lidí a všichni vyvázli bez zranění. Dál pak museli odcestovat náhradním autobusem. „Příčina a okolnosti nehody jsou nyní v šetření drážních hasičů a Policie ČR,“ dodala Javoříková.

Další nehoda se stala na trati u místní části Rokytnice ve Vsetíně. „U stadionu nedaleko místního splavu stál vedle trati bagr. Byl však svou zadní částí moc blízko kolejí a projíždějící vlak o něj zavadil. Při střetu došlo k poškození vlaku i bagru. Nikdo naštěstí nebyl zraněn,“ uvedla Javoříková.

Hasiči pomohli 20 cestujícím přestoupit do náhradního vlaku. Místo si pak převzali drážní hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje