Hudební ceny Žebřík oslaví už 30 let. Zahrají také Pražský výběr či Mig 21

PLZEŇ – Již neuvěřitelných třicet let oslaví oblíbená anketa Hudební ceny Žebřík, která každý rok předává svá ocenění v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a Film.

Nejlepší osobnosti, které vzešly z dvoukolového hlasování hudebních fanoušků, v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a Film za rok 2021 obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Mezi nominovanými je řada zvučných jmen: Ewa Farna, Lenny, Marek Ztracený, Michal Prokop, Marpo, Lucie, Mig 21, Monkey Business, Tata Bojs a mnozí další. Na nominační listině figuruje i jméno loni zesnulého zpěváka Davida Stypky. Mezi těmi, kdo budou ceny předávat, bude i primátor města Plzně Pavel Šindelář.

Ceremoniál doprovodí několik exkluzivních vystoupení. O originální úvod večera se postará mezinárodně uznávaný DJ Friky. Poprvé se na Žebříku představí osobitý písničkář Xavier Baumaxa, který se loni zaskvěl albem F!asco. Svou úspěšnou aktuální desku Džus noci a největší hity odprezentují Mig 21. Velký prostor dostane i legendární Pražský výběr, který na Žebříku absolvuje svůj první letošní koncert. Představí se také talentovaná formace Donnie Darko. Po skončení koncertní části následuje v prostorách DEPO2015 after party s hvězdami Žebříku. „Věřím, že páteční večer, který bude po delší době jednou z prvních velkých akcí svého druhu, odstartuje návrat kultury k normálu, a že i v této neklidné době přinese hudebním fanouškům trochu radosti a kvalitní zábavy. Bohatou historii Žebříku pořádně oslavíme a připomeneme hned několika způsoby, jak se na tak významné jubileum sluší a patří,“ dodal ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Akce se koná v pátek 1. dubna od 19:00 v plzeňském DEPO2015. Předprodej vstupenek ještě probíhá v síti Ticketlive a Plzeňská vstupenka. Kompletní nominace a další informace jsou zveřejněny na www.anketazebrik.cz.

Slavnostním večerem provedou herec Marek Taclík a zpěvačka Žofie Dařbujánová.