Policisté objasnili vloupání do osmi garáží na Pelhřimovsku

KAMENICE NAD LIPOU – Sedmadvacetiletého muže, který má na svědomí vloupání do garáží v Kamenici nad Lipou, zadrželi v těchto dnech policisté. Kromě podezření z krádeže je muž podezřelý z dalších dvou trestných činů.

Případ se odehrál v noci ze čtvrtka 24. března na pátek v lokalitě ulic U Nádraží a Na Kariánce v Kamenici nad Lipou. „Pachatel tam vypáčil vrata u osmi garáží a poté prostory prohledal. Odcizil barely s naftou a nářadí. Do většiny garáží se ale vloupal a nic neodcizil, majitelům objektů tak vznikla škoda hlavně poškozením,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Trvalo pár dní a policisté zadrželi podezřelého muže. Nebyl pro ně zcela neznámý, nějaké střety se zákonem měl už za sebou. „Policisté  zjistili, že ke garážím jel navíc cizím vozidlem bez souhlasu jeho majitele. Muž využil přístupu ke klíčkům k automobilu při pobytu u svého známého, s vozidlem bez vědomí majitele odjel, užíval jej a následně klíčky zase vrátil. Muž navíc není držitelem řidičského oprávnění,“ dodala mluvčí.

Vloupáním do garáží vznikla škoda přesahující čtyřicet tisíc korun. Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.