Požár na Klatovsku! Oheň tam zasáhl rodinný dům

KLATOVSKO – Včera večer po devatenácté hodině se Plánickem rozléhaly houkačky hasičské techniky. Ta spěchala k požáru, který propukl v jedné ze zdejších obcí.

Plameny tam zasáhly v současnosti neobývaný rodinný dům. Hasiči svedly s požárem statečný boj a podařilo se jim ho uhasit kolem dvacáté hodiny. Policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru požár dále šetří. „Výše hmotné škody byla odhadnuta na 600 tisíc korun. Ve čtvrtek dopoledne bylo provedeno ohledání místa požářiště a na místo byl přivolán i policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Podle dosavadního šetření zatím nebyla určena příčina požáru, probíhají výslechy svědků a v současné době i další šetření ke zjištění vzniku požáru. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.