Uherskohradišťská nemocnice daruje na pomoc Ukrajině sanitku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sanitka Uherskohradišťské nemocnice, která byla původně určena k prodeji, najde využití při pomoci na Ukrajině. Darovat se ji rozhodlo vedení nemocnice po domluvě s hejtmanstvím. Než se ale vydá na cestu, musí ještě projít revizí.

Opravu sanitky za 110 tisíc korun si vzal na starost autorizovaný servis ARAVER CZ, který zároveň pokryl 50 procent částky. Zbytek sumy a dalších nákladů zajistí Oblastní charita Znojmo. „Prostřednictvím našich šesti partnerů pomáháme na Ukrajině více než dvacet let. Finančně například podporujeme zdejší sociálně slabé rodiny, podílíme se na operačních výlohách vážně nemocných dětí z chudých rodin. Od roku 2014 se naše pomoc zaměřila i na vnitřně přesídlené osoby, které byly z důvodů nepokojů nuceny odejít z východu Ukrajiny,“ přiblížila projektová manažerka Oblastní charity Znojmo Barbora Pavelková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Projekt mohou lidé podpořit zasláním příspěvku na účet znojemské charity 4200083873/5500 pod variabilním symbolem 71298. „Za každý příspěvek na sanitku moc děkujeme. Na vyžádání vystavíme dárcům potvrzení o poskytnutí finančního daru. Sanitku doručíme přímo našemu partnerovi, který se zaměřuje na distribuci pomoci na východ Ukrajiny,“ dodává Pavelková.

Foto: Uherskohradišťská nemocnice