Ve čtvrti Sadová postaví město domov pro zdravotně postižené

BRNO – Domov Tereza, který sídlí v Řečkovicích, se přestěhuje do Menšíkovy ulice ve čtvrti Sadová. Ten bude disponovat pokoji se 36 lůžky, chybět nebude kreativní místnost nebo cvičná kuchyně.

Stávající Domov Tereza nevyhovuje požadavkům na toto zařízení, město si jej pronajímá a chtělo objekt odkoupit od Ministerstva práce a sociálních věcí a rozšířit ho, což ovšem není možné. Z toho důvodu přistoupilo ke stavbě zcela nového domova v Sadové. Ten budou tvořit dva propojené pavilony s kapacitou 36 lůžek. Klienti budou ubytování v jednopokojových, maximálně dvoupokojových místnostech, plánují se také šestimístné bytové jednotky se samostatnou kuchyní, koupelnou a společenskou místností. „Nové zařízení bude dále vybaveno terapeutickými místnostmi. Mezi nimi najdeme kreativní místností, cvičnou kuchyň, snoezelen, solnou místnost a další, aby zařízení odpovídalo trendům péče o osoby se zdravotním postižením. Předpokládané náklady jsou nyní odhadovány na 180 milionů korun,“ dodal náměstek pro sociální péči Robert Kerndl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Domov pro osoby se zdravotním postižením Tereza poskytuje podporu a pomoc osobám se středně těžkým, těžkým až hlubokým mentálním postižením, autismem a kombinovanými vadami, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Kromě lůžek určených pro celoroční pobytovou péči nabízí Domov Tereza dvě odlehčovací lůžka.