VIDEO: Mladík převážel kradené reprobedny v taxíku

BRNO – Těžko uvěřitelný případ řešili strážníci včera nad ránem. Mladík ukradl z volnočasového střediska reproduktory, které se snažil převézt taxíkem. Řidiči bylo ale jeho chování podezřelé a zavezl ho rovnou do rukou městské policie.

Devatenáctiletý muž si u lužáneckého parku před čtvrtou hodinou ranní přivolal taxi a snažil se nastoupit i s notebookem a reproduktorem. Nakonec ještě sáhl do křoví a vytáhl dvě reprobedny. To už bylo taxikáři divné, zavolal proto strážníky a muže dovezl do cílového místa v Nádražní ulici, kde ho rovnou policii předal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mladík tvrdil, že si elektroniku odvezl z ekodvora, když se hlídka zajímala, který dvůr je v noci otevřený, odvětil, že je to areál, kam se ukládají nefunkční věci a mají tam zelený kontejner. Dodal také, že ho právě propustili z vězení a on nemá zapotřebí znovu krást.

„Prohlédli jsme si reproduktory a našli nálepky z lužáneckého centra volného času. Kolegové zamířili do domu dětí a mládeže, kde se od pracovnice dozvěděli, že někdo rozbil okno a dveře do skladu, kde měli elektroniku uskladněnou,“ popisuje tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Podezřelý ještě zkoušel vyjednávat a nabídl, že dokud se případ nevyřeší, dá vybavení do zástavy. To hlídka ale rázně odmítla a předala ho republikové policii jako podezřelého z trestného činu.