Video: Opilec rozbil dvě výlohy, strážníci na něj museli použít donucovací prostředky

HRADEC KRÁLOVÉ – Městští policisté přijali na tísňové lince hovor, ve kterém jim volající žena sdělila, že naproti jejímu domu někdo rozbil výlohu a snaží se vlézt dovnitř prodejny. Hlídky okamžitě vyrazily na místo a čekal je opravdu náročný zásah.

K události došlo toto úterý krátce po půlnoci. Po příjezdu hlídek na místo jim svědek sdělil popis muže a směr kudy odešel z místa pryč. Jedna z hlídek zabezpečila místo činu, druhá ihned vyrazila hledat hříšníka. Muže, který odpovídal popisu se jim podařilo zahlédnout v přilehlé ulici. Okamžitě jak spatřil strážníky, tak se dal na útěk.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Na výzvy k zastavení nereagoval. Jeden ze strážníku vystoupil z vozidla a vydal se za ním, druhý mu vozem nadjel a zatarasil cestu. Protože neuposlechl výzvu strážníků a odmítal setrvat na místě, byly použity donucovací prostředky a nasazena pouta,“ říká mluvčí městské policie Simona Pacltová. Přesto, že byl muž spoutaný, tak se snažil z místa odplazit. Po nějaké chvíli se hříšník ke svému činu doznal. Na místo poté dorazili policisté a opilého pachatele si převzali k dořešení.