Výluka na trati mezi Pardubicemi a Hradcem skončí začátkem prázdnin

PARDUBICKO – Úplné zastavení provozu vlaků si vyžádala modernizace trati mezi stanicemi Pardubice-Rosice nad Labem a Stéblová. Omezení začalo minulý čtvrtek a skončí začátkem letních prázdnin.

„V rámci výluky dojde v dotčeném úseku k vybudování několika nových mostních objektů a rekonstrukci kolejí a trakčního vedení,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Práce proběhnou hlavně na zastávce Pardubice-Semtín a ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem. Zde se vybudují nové podchody, dojde ke snesení mostních objektů a jejich obnově. „Během uvedené výluky stavbaři v celém 7,5 km dlouhém úseku zrekonstruují železniční svršek a spodek a napřímí část tratě u Doubravic,“ dodala Friebová.

Také trakční vedení a železniční svršek a spodek kolejového rozvětvení v Rosicích nad Labem se dočká obnovy. Na zdvoukolejnění úseku Pardubice-Rosice nad Labem se pracuje od května loňského roku. Původní jednokolejní most přes Labe se nahradí dvoukolejným. Na konci příštího roku, kdy bude celá rekonstrukce ukončena dojde ke zvýšení rychlosti vlaků na sto šedesát kilometrů za hodinu.