Centrum Prostějova ozdobí velikonoční stromečky

PROSTĚJOV – Tradice, kterou si Prostějované oblíbili, pokračuje další sezónou. Mini stromečky s vánoční tematikou v centru města vystřídají ty jarní, velikonoční. Děti ze škol, školek, center a skupin opět vyrobí pestrobarevné ozdoby, které okrášlí 74 stromků. Výrobky dětských šikovných rukou jsou již tradiční výstavkou toho, co náš dorost dokáže a co všechno umí.

„Kolemjdoucí budou moci posoudit, co vše se děti zdejších škol a školek naučili, jak jsou šikovní. Do Prostějova tento „zvyk“ přivedl Okrašlovací spolek a já jsem moc ráda, že se ujal a líbí se,“ uvedla náměstkyně primátora a předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Letos budou stromečky přivezeny na náměstí T. G. Masaryka 11. dubna.

Do výroby velikonočních ozdob se pustí 18 mateřských škol, a to MŠ Moravská, Raisova, Smetanova, Květná, Partyzánská, A. Krále, Hanačka, Šárka, Dvořákova, Libušinka, Žešov, Rumunská, Mozartova, Fanderlíkova, sídl. Svobody, Husovo nám, Mánesova a Čechovice a také 8 základních škol – ZŠ Palackého, Kollárova, Jana Železného, Melantrichova, Majakovského, RZ a ZŠ Otty Wichterleho, Horáka, Valenty. Navíc se zapojí také Mateřská škola při Cyrilometodějském gymnáziu a ZŠ v Prostějově, SŠ, ZŠ a MŠ Komenského 10, SŠ, ZŠ a MŠ JISTOTA, Rodinné centrum Lodička, Dětská skupiny Hradčany a Dětské skupiny Andílci a Štístko.