Kroměřížané se dočkají nových parkovacích stání na ulicích SNP a 17. listopadu

KROMĚŘÍŽ – Zhruba pět desítek stání přibude Kroměřížanům k parkování na ulicích SNP a 17. listopadu. Radnice tak využije plochy, které se uvolnily po odstranění dřívějších plastových kontejnerů.

Město v lokalitě loni instalovalo nové polopodzemní kontejnery o objemu 5 metrů krychlových na směsný komunální odpad, papír a plast a kontejnery o objemu tři metry krychlové na sklo. Celkem 100 kontejnerů zmizelo i z ulic Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského a Československé armády. Další polopodzemní a podzemní kontejnery přibudou letos v ulicích Zborovská, Spáčilova, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve většině lokalit se využijí polopodzemní kontejnery, v historické části pak podzemní, které nenaruší historický ráz města. Celkem budou v ulicích Kroměříže za loňskou i letošní etapu instalovány tři desítky kontejnerových hnízd, z nichž každé obsahuje tři až čtyři kontejnery. Z ulic se díky tomu postupně stáhne přes 300 klasických kontejnerů. Kapacita pro odkládání odpadu přitom vzroste.