Řidiči pozor! Víkendové uzávěry na D10, D11 a Pražském okruhu!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Na dvou úsecích čeká o víkendu řidiče na dálnicích D10 a D11 uzavírka.

Na D10 musí řidiči počítat s omezením mezi exity Kosmonosy a Bakov nad Jizerou. V sobotu ráno se uzavře pomalý pruh dálnice D10 ve směru na Prahu. Budou tu probíhat demoliční práce na jedné straně mostu, ty samé práce proběhnou po poledni na druhé straně mostu ve směru na Turnov, kdy bude také uzavřen pomalý pruh.

Od soboty večer na D10

Úplná uzavírka dálnice v úseku mezi exity Kosmonosy a Bakov nad Jizerou bude od 19. hodin, kdy začne samotná noční demolice mostu. Ta by měla dle harmonogramu skončit v ranních hodinách v neděli 3. dubna 2022. Předpokládá se, že ráno bude puštěn do provozu rychlý pruh směr Praha, následně pak rychlý pruh směr Turnov. Oba pomalé pruhy půjdou do provozu v časných odpoledních hodinách.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

U Kosmonos čeká na řidiče o víkendu ještě další omezení. Mezi exity Mladá Boleslav a Kosmonosy staví Škoda Auto přes dálnici D10 vlastní most pro nákladní dopravu. O víkendu bude v obou směrech uzavřen levý jízdní pruh. Doprava na Prahu i Turnov bude vedena dvěma provizorními jízdními pruhy šířky 2,75 a 3,5 metrů. S tímto omezením musí řidiči počítat přibližně do druhé poloviny června 2022.

Od soboty večer na D11

Z důvodu diagnostického průzkumu a provedení zatěžovacích zkoušek mostu lanového mostu přes Labe u Poděbrad, bude obousměrně od soboty 2. 4. 2022 22:30 do neděle 3.4.2022 6:30 uzavřena dálnice D11 mezi exity Libice a Kluky. A další víkend totéž. Značená objízdná trasa bude vedena přes Poděbrady.

Od pátku na Pražském okruhu

V blízkosti obou dálnic na okraji Prahy očekávejte také velké omezení. V Praze na D0 na Černém Mostě proběhne další část bourání mostu přes Chlumeckou. Samotná demolice bude zahájena v sobotu ráno, ale již od pátečních nočních hodin v ulici Chlumecké uzavřen jízdní pás ve směru z centra a v protilehlém jízdním pásu se bude jezdit v režimu 1+1. S tímto dopravním opatřením souvisí rovněž uzavírka nájezdové a výjezdové větve MÚK EXIT 59. S obnovením běžného provozu na silnici pod mostem se počítá v neděle do 18 hodin.