Ve Valašském Meziříčí budou opět jezdit autobusy zdarma

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Město podepsalo s novým dopravcem smlouvu na 10 let a po dvou a půl letech se cestující opět dočkají cestování zdarma.

V listopadu 2019 byl ukončen bezplatný provoz městské hromadné dopravy ve Valašském Meziříčí, město začalo hledat nového provozovatele, kterým se nyní stala společnost TQM. „Ta začne od 12. června provozovat MHD v našem městě v nových moderních autobusech. Všechny vozy budou plně klimatizované, nízkopodlažní, bezbariérové a ekologické, jezdit budou na stlačený zemní plyn – CNG. Vizuální podoba exteriéru a interiéru autobusů bude navíc vycházet z městského design manuálu,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zastupitelé poté rozhodli o bezplatné dopravě cestujících, kterých převezly autobusy v minulých letech bezmála milion. Jakmile se MHD zpoplatnila, ubylo jich 60 %. Náklady se vyšplhají na 21,3 milionů za rok, částkou 4,2 miliony se budou podílet také obce Krhová a Poličná. Autobusy zdarma mají ve městě smysl, zvýší se počet cestujících a ubyde počet aut, kterých denně projede Meziříčím na 20 tisíc.