Řidiči, tudy dlouho neprojedete

TRUTNOV – Nemilá zpráva pro všechny řidiče, kteří dotyčným úsekem projíždějí. Stavební práce jim znemožní průjezd, připravena je objízdná trasa. Úplná uzavírka potrvá několik měsíců, dotkne se i autobusové dopravy.

Úplná uzavírka čeká na motoristy v úseku Trutnov – Babí – Prkenný Důl z důvodu rekonstrukce silnice. Bude mít dvě etapy, první začne ve čtvrtek 7. dubna a měla by končit v neděli 10. července, dostupnost k pevnosti Stachelberg by měla být zachovaná. Druhá etapa naváže na tu první hned následující den, v pondělí 11. července, a měla by být ukončena 31. října. Během této etapy bude Stachelberg uzavřen. „Objízdná trasa vede přes Zlatou Olešnici, Bernartice, Královec a Žacléř. Autobusová doprava na dotčené lince v trase Trutnov – Babí – Žacléř – Bernartice – Trutnov bude rozdělena na dva úseky, Trutnov – Babí a Trutnov – Bernartice – Žacléř. Zastávka Trutnov, Babí, pevnost bude po dobu uzavírky bez obsluhy. V Prkenném dole se budou autobusy otáčet na místě parkoviště u skiareálu a na Babí se budou autobusy otáčet na konci obce,“ dodává za město Michaela Dědková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.