Dívka chtěla spáchat sebevraždu, policisté jí spolu s kamarádkou z Kroměříže zachránili život

ZLÍNSKÝ KRAJ – Těžké rodinné problémy trápily mladé děvče natolik, že se rozhodlo sáhnout si na život. Díky zásahu kamarádky z Kroměříže a rychlé spolupráci policistů se jí naštěstí podařilo zachránit.

Obě dívky školního věku se koncem loňského roku seznámily na sociální síti. „Časem se jedna z nich svěřila té druhé, že ji trápí závažné rodinné problémy. Začátkem minulého týdne vše vyvrcholilo a nešťastná dívka se rozhodla vyřešit svůj problém sebevraždou. Tento úmysl sdělila i své kamarádce z Kroměříže,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Děvče z Kroměříže nebralo prohlášení kamarádky na lehkou váhu, vědělo o ní však jen to, že žije někde v okolí Prahy. O jejím úmyslu proto řekla školní psycholožce a s tou se obrátily na policii.

Jelikož šlo o život a policisté přesnou totožnost ohrožené dívky neznali, museli jednat rychle. „Do zachraňující akce se postupně zapojili nejen policisté základních útvarů, ale i operační důstojníci ze Zlína a Prahy a rovněž zlínští krajští vyjednávači, kteří oslovili své pražské kolegy a další celostátní útvary. Cestou mezinárodní spolupráce se nám následně podařily zjistit identifikační údaje k IP adrese počítače dívky,“ přiblížila Kyšnerová.

Mezitím se kamarádky znovu zkontaktovaly. „Cílem komunikace bylo zjistit bližší informace k její totožnosti a stavu. Ta mimo jiné uvedla i to, že předchozí večer spolykala větší množství různých léků,“ vysvětlila mluvčí.

„Na základě zjištění IP adresy a tudíž místa bydliště se do bytu ohrožené dívky vydaly místní policejní hlídky. Naštěstí byla doma. Policistům o svých sebevražedných úmyslech hned pověděla. Následně skončila v péči lékařů,“ dodala Kyšnerová. Rychlou policejní spoluprácí a duchapřítomností kroměřížské kamarádky se tak podařilo děvče zachránit.