Jaro a s ním i práce na cestách: Silničáři vyrazili do ulic také v Opavě

OPAVA –  Po zimní nestavební pauze se do opavských ulic vrací dělníci a začínají s opravami některých komunikací. Už teď se pracuje na ulici Jurečkova, kde s posledními březnovými dny začala modernizace inženýrských sítí.

„Na nové inženýrské sítě v Jurečkově ulici naváže celková rekonstrukce silnice. Další chystané akce a dopravní omezení jsou v ulicích mezi Hobzíkovou a Skřivánčí, kde se práce potáhnou až do 15. listopadu,“ informoval Martin Kůs z tiskového oddělení města Opavy s tím, že provoz bude omezen v etapách. Ta první bude do konce června v úseku Skřivánčí – Rooseveltova, poté se práce přesunou do úseku Rooseveltova – Hobzíkova.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Opravíme další důležitou opavskou ulici, která si rekonstrukci jistě zaslouží. Nové budou vozovky, chodníky vjezdy a parkovací stání, vše včetně nových konstrukčních vrstev,“ vysvětlil primátor Opavy, Tomáš Navrátil.

Součástí prací je i nové odvodnění ploch uličními vpustěmi včetně nových kanalizačních přípojek, nebo svislého i vodorovné dopravního značení. Zároveň bude provedena demontáž stávajícího veřejného osvětlení a výstavba nového veřejného osvětlení včetně kabelových rozvodů a napojení do rozvaděčů.

Pracovat se začalo 4. dubna také na Nádražním okruhu a ulici Těšínské, kde je postup prací plánován do konce letošního června. „Konkrétně dojde k vypnutí světel na křižovatce u mrazíren v termínu od od 30. dubna do 15. května. Na křižovatce u zimního stadionu pak od 4. do 17. června,“ upozorňuje řidiče Dalibor Novotný, vedoucí oddělení správy dopravy opavského magistrátu.

Do provozu ve městě zasáhne také rekonstrukce plynovodu. Související výkopové práce a tedy dopravní omezení budou opět řešeny na etapy. Od 6. dubna do 21. září se dotknou ulic Raškova, Kálikova, Na Bahně, Erbenova a Hlučínská. Od dubna do konce září pak také ulic Rooseveltova, Tyršova a Březinova.

Kvůli pracím na novém silničním podchodu bude také od začátku dubna uzavřena silnici na Rolnické ulici v úseku od nové lávky přes řeku Opavu ke Stříbrnému jezeru. Uzavírka potrvá tři měsíce. Provoz bude na místě veden jedním jízdním pruhem.