Muž třídil odpad z popelnic, svědci ho nahlásili za krádež

BRNO – Nedorozumění způsobil ekologicky smýšlející muž, který opakovaně bral popelnice a tahal je po městě, jen aby mohl poté roztřídit jejich obsah. Svědci si ale mysleli, že se je snaží ukrást a nahlásili ho na tísňové lince.

Na jihu Brna viděli svědci muže, který tahal popelnice pryč od jejich místa uskladnění a nabyli dojmu, že se je snaží ukrást. Kontaktovali proto strážníky a vše jim popsali. Hlídka ho však znala již z dřívějška a věděla, že popelnice vždy vrátí na své místo. Padesátiletý muž jí opět vysvětlil důvod svého počínání. Koše s nevytříděným komunálním odpadem přesouvá do blízkého ekodvora, kde jejich obsah rozdělí do kontejnerů na sklo, papír, plasty a další materiál. Popelnici potom odtáhne zpět.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Tímto koníčkem si krátí dlouhou chvíli a současně se svým dílem snaží přispět ke zlepšení životního prostředí,“ dodává tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Strážníci tedy usoudili, že se muž žádného přestupku nedopustil.