Na pomoc ukrajinským zoo věnovaly zahrady ze Zlína a Dvora Králové půl milionu korun

ZLÍN – Konflikt na Ukrajině těžce dopadl i na tamní zoologické zahrady. Zoo Zlín a Safari Park Dvůr Králové proto rozběhly vlastní finanční sbírky a dobročinné projekty, díky kterým se podařilo vybrat půl milionu korun. Peníze pomohou ukrajinské Zoo Mikolajiv, Ekoparku Feldman a Berďanské Zoo – Safari.

Zlínský projekt „Krmím zvířata v ukrajinských zoo“ se u lidí setkal s velkým ohlasem. „Díky této podpoře mohla Zoo Zlín na účet Zoo Mikolajiv zaslat částku 300 000 korun, část z této pomoci ředitel Topčij odešle na účet Ekoparku Feldman v Charkovské oblasti, který válečné události citelně zasáhly. Za měsíc fungování projektu je to skvělý výsledek, moc všem ještě jednou děkuji,“ řekl ředitel zlínské zoo Roman Horský.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Safari Park Dvůr Králové věnoval částku 200 000 korun, která pomůže nejen Zoo Mykolajiv, ale také Berďanské Zoo – Safari. „Ukrajinské zahrady za uvedené finanční prostředky nakoupí tolik potřebné krmení. Původně jsme zvažovali zaslat naturální pomoc, po poradě s kolegou Topčijem jsme se rozhodli pro tu finanční. Všechny zmiňované zahrady tak budou moci zakoupit přesně to, co skutečně nejvíce potřebují. Chtěl bych všem velmi poděkovat za každou korunu, kterou věnovali ve prospěch zvířat a zaměstnanců zoologických zahrad na Ukrajině,“ vyzdvihl solidaritu lidí ředitel Safari Parku Přemysl Rabas.