Téměř se 3 promile usedl za řídítka motorky, boural a zranil se

TRUTNOVSKO – K bouračce motocyklu Aprilia Pegaso došlo v Suchovršicích na silnici I/14. Motorkář nesmyslně riskoval nejen svůj život, ale také spolujezdkyně. Teď má trutnovským dopravním policistům co vysvětlovat. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu hrozí pobyt za mřížemi od 6 měsíců do 3 let.

Devětačtyřicetiletý muž boural uplynulou sobotu, krátce před pátou hodinou odpolední. Dle dosud provedeného šetření k nehodě došlo tak, že nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení. „Muž vyjel vpravo na vyvýšenou obrubu chodníku a poté narazil do dopravního značení. S motorkářem provedená dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,70 promile,“ říká mluvčí policistů Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hříšník se při nehodě zranil a musel být převezen do nemocnice, odkud byl později propuštěn do domácího léčení. Spolujezdkyně naštěstí žádná zranění neutrpěla. Na motorce a poškozené dopravní značce byla škoda vyčíslena na 35 tisíc korun.