V Hrbově na Žďársku hořela dílna, v Bohdalově rodinný dům

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Rovnou ke dvěma velkým požárům vyjížděli v noci z pátku na sobotu hasiči na Žďársku. Při požáru dílny v Hrbově byl jeden člověk zraněn. Celková škoda, kterou plameny během noci způsobily, vyšplhala na 3,5 milionů korun.

V Hrbově u Velkého Meziříčí začalo hořet v pátek 1. dubna po půl desáté večer. K požáru vyjelo sedm jednotek hasičů, dílna byla už před jejich příjezdem zcela v plamenech. „Dostat plameny pod kontrolu se podařilo před půl jedenáctou v noci. Při požáru se zranil jeden muž, který se zapojil do hasebních prací ještě před příjezdem hasičů k požáru. Zdravotníci jej po nezbytném ošetření na místě převezli k dalšímu ošetření do nemocnice,“ informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Po půlnoci se hasičům podařilo požár úplně zlikvidovat. „Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na částku 2 miliony korun. Požár poškodil dílnu, její vybavení a několik motocyklů,“ doplnila mluvčí.

Před třetí hodinou ráno vyjely tři jednotky hasičů k požáru rodinného domu v Bohdalově. „Lokalizovat požár se zasahujícím hasičům podařilo po čtvrté hodině ráno. Jednotky dále rozebraly požárem zasažené konstrukce objektu a dohasily jednotlivá ohniska hoření. Úplná likvidace požáru proběhla před sedmou hodinou ráno,“ dodala Petra Musilová.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Plameny zničily majetek za 1,5 milionu korun.

Dílna v Hrbově skončila v plamenech. Foto: HZS Kraje Vysočina